Wanneer is het Vaderdag?

Vaderdag: Datum, betekenis en cadeau ideeën

Vaderdag is een speciale dag waarop vaders en vaderfiguren worden geëerd en in het zonnetje worden gezet voor hun liefde, zorg en bijdragen aan het gezin. Het is een dag om dankbaarheid te tonen en waardering te uiten voor alles wat vaders voor ons doen. Maar wanneer valt Vaderdag eigenlijk?

Wanneer wordt Vaderdag gevierd?

In de meeste landen wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni. Hoewel de meeste landen Vaderdag in juni vieren, zijn er enkele variaties in de data en tradities. In sommige landen zoals Spanje wordt Vaderdag op 19 maart gevierd, ter ere van Sint Jozef, de vader van Jezus volgens de christelijke traditie. Andere landen, zoals Australië, vieren Vaderdag op de eerste zondag van september. In Nederland vieren we Vaderdag altijd op de derde zondag van juni.

De oorsprong van Vaderdag

De oorsprong van Vaderdag gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Het idee om een dag te creëren om vaders te eren komt voort uit de wens om hen dezelfde waardering te geven als moeders. De allereerste Vaderdag werd gevierd in de Verenigde Staten in 1910, nadat Sonora Smart Dodd haar vader wilde eren, die weduwnaar was en voor zes kinderen moest zorgen.

Komende Vaderdagen

Speciaal voor jou hebben wij de data van komende Vaderdagen voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw vader(figuur) op deze dagen kan laten zien dat je van hem houdt en hem waardeert. Vergeet deze dagen niet in je agenda te zetten, zodat je tijdig op zoek kan gaan naar een leuk cadeau.

Zondag 15 juni 2025

Zondag 16 juni 2024

Zondag 21 juni 2026

Zondag 20 juni 2027

Zondag 18 juni 2028

Zondag 17 juni 2029

Zondag 16 juni 2030

Vaderdag cadeaus

Een van de tradities van Vaderdag is het geven van cadeaus aan vaders. Populaire cadeau-ideeën zijn onder meer gepersonaliseerde geschenken, gereedschap, kleding en technologische gadgets. Het gaat er echter niet alleen om hoe duur het cadeau is, maar vooral om de gedachte en liefde erachter. Ben jij op zoek naar een speciaal cadeau voor Vaderdag of kun je onze hulp wel gebruiken? We helpen je graag verder!

Winkelwagen