Wanneer is het Moederdag?

Moederdag: Datum, betekenis en cadeau ideeën

Moederdag is een speciale dag die wordt gevierd ter ere van moeders en moederfiguren over de hele wereld. Maar wanneer valt deze bijzondere dag eigenlijk?

Wanneer wordt Moederdag gevierd?

Moederdag wordt op verschillende data over de hele wereld gevierd. De meest gebruikelijke datum voor Moederdag is de tweede zondag van mei. Landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en veel Europese landen volgen deze datum. Ook in Nederland vieren we Moederdag op de tweede zondag van mei. Deze traditie vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar Anna Jarvis in 1908 begon met het promoten van een dag ter ere van moeders.

In sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, wordt Moederdag echter op een andere datum gevierd. Hier valt het meestal op de vierde zondag van de vastentijd, wat meestal eind maart of begin april is. Deze traditie gaat terug tot de ‘Mothering Sunday’, een oude christelijke viering.

De betekenis van Moederdag

Ondanks de verschillen in data en tradities, deelt Moederdag over de hele wereld een universele betekenis: de liefde en dankbaarheid voor moeders en moederfiguren. Het is een dag waarop we de gelegenheid hebben om onze waardering te uiten voor de onvoorwaardelijke steun, zorg en liefde die ze ons bieden. Moederdag herinnert ons eraan om even stil te staan bij deze belangrijke personen in ons leven en onze liefde en waardering aan hen te uiten.

Komende Moederdagen

Wij hebben speciaal voor jou de data van komende Moederdagen op een rijtje gezet, zodat je jouw moeder(figuur) kan laten zien dat je van haar houdt en haar waardeert op deze bijzondere dag. Vergeet deze dagen niet in je agenda te zetten, zodat je alvast tijdig op zoek kan naar een leuk cadeau.

12 mei 2024

11 mei 2025

10 mei 2026

9 mei 2027

14 mei 2028

13 mei 2029

12 mei 2030

Ben jij op zoek naar een speciaal cadeau voor Moederdag? We helpen je graag verder! Op Gifts.nl vind je een ruim assortiment aan geschenken voor jouw moederfiguur.

Winkelwagen